Leerzame en Gezellige Spelletjes

Niets zo gezellig als samen aan tafel spelletjes spelen. Maar wist je dat de meeste spelletjes ook heel goed helpen bij het leren? Zeker als je de spelletjes een beetje aanpast.

De afgelopen jaren hebben we de nodige spelletjes ontworpen om kinderen te helpen bij rekenen, taal en spelling. In dit artikel delen we de favoriete 5 spelletjes met je.

 

#1 30 Seconds Woordenschat

Het spel “30 Seconds” kent bijna iedereen. In 30 seconden (de zandloper loopt leeg) moet je zoveel mogelijk mensen, plaatsen of voorwerpen omschrijven en je medespeler die laten raden. De Woordenschat-variant werkt ongeveer net zo, maar dan met de woorden die kinderen in groep 5 tot en met 8 moeten leren. Beschikbaar in een variant voor groep 5 en 6 en een variant voor groep 7 en 8.

Ga naar het spel.

 

#2 Rekenen met Monopoly

Monopoly zelf zit al boordevol geldrekenen. Maar in de aangepaste variant kun je ook oefenen met optellen en aftrekken, rekenen met breuken, kommagetallen en procenten. Een plaats levert namelijk pas geld op als er goed gerekend wordt. Daarnaast bieden de kanskaarten ook nog eens veel oefening op het gebied van rekenen en is er veel mee te winnen.

Ga naar het spel.

 

#3 Pizzeria Frazione

Pizzeria Frazione is een verzinsel van Bureau Bijles zelf en volledig bedoeld om de breuken te leren. Het gaat erom dat je 1 hele pizza maakt, door steeds kleine stukjes samen te voegen. Wie het snelst doorziet hoe hele pizza’s gevormd en opgediend kunnen worden, wint dit spel.

Lees hier de regels en download het gratis spel vandaag nog.

 

#4 Ganzenbord met de tafels

De tafels oefenen een probleem? Maak er een spelletje van! Dit ganzenbordspel is bedoeld om de tafels te leren. Om door te kunnen lopen met de ganzen moeten eenvoudige en ingewikkelde tafelsommen worden opgelost.

Download het spel hier.

 

#5 Tafelmemory

Nog een laatste spel om de tafels te oefenen: tafelmemory. Download hier het benodigde blad. Knip de kaartjes uit en doe een gekleurd velletje op de achterkant (zodat de tekst niet doorschijnt en het er leuker uitziet) en lamineer ze voor langer speelplezier. De opzet van het spel is zoals dat van memory. Weet jij de juiste tafel aan het juiste antwoord te koppelen?

Reageer!