In eerste instantie werd op verzoek van ouders materiaal ontworpen om de Entreetoets en de Cito-toets mee te oefenen. Intussen blijkt hier veel meer gebruik van te worden gemaakt. De afgelopen maanden hebben vele kinderen gebruik gemaakt van ons oefenmateriaal. In de oefenboeken vragen we om opmerkingen, adviezen en feedback. Op die manier hopen wij onze producten steeds weer te verbeteren en aan te vullen. We hebben van veel gebruikers leuke opmerkingen en reacties ontvangen op ons materiaal. Voor ons is dat een opsteker, waarvoor grote dank. Wij blijven aan het materiaal werken om het steeds weer passend te krijgen en we hopen nog veel van u te horen. Hieronder een greep uit de opmerkingen die we mochten publiceren. We zouden het erg leuk vinden als u ook een reactie achterlaat!

Noot: omdat wij per oktober 2014 zijn overgestapt naar een ander systeem, zijn veel reacties verloren gegaan. Gelukkig hebben we ze opgeslagen en publiceren we ze hieronder. Nieuwe reacties kunt u achterlaten door helemaal onder aan deze pagina het formulier in te vullen.

”Dat het oefenen van de toets voor zoveel opluchting kon zorgen had ik van tevoren niet gedacht. Mijn kind heeft de toets zonder problemen gemaakt en is uiteindelijk op haar niveau terecht gekomen.”

Chantal Vergeer

”Met het oefenmateriaal konden we alle kanten uit. We hebben vooral ingezet op begrijpend lezen en studievaardigheden. De teksten vond ze niet alleen leuk om te lezen, ze heeft er ook nog wat van opgestoken . Twee in één dus!”

Sabine van Zweeden

“Ik heb er spijt van dat ik dit oefenboek besteld heb. Dat geprint was helemaal niks. Een wirwar van papier en ik werd er steeds kwader van. Had ik maar gewoon een oefenboek besteld.”

Karina Plieger

”Mooi materiaal en handig dat het direct gebruikt kan worden. Op het laatste nippertje hebben we toch besloten nog wat te oefenen. Onze dochter vond het helemaal niet erg en vroeg er uiteindelijk zelf om. Door te oefenen is haar zelfvertrouwen vergroot en lag ze niet meer te piekeren ’s nachts.”

Desirée van Hout

”Dankzij de antwoorden heb ik mijn dochter uitstekend kunnen voorbereiden op de Cito-toets. Hier en daar nog wat uitleg gegeven. Ik voelde me bijna zelf een meester.”

Jan Petermeijer

”We begonnen met het introductiepakket en werden vooral enthousiast van het materiaal voor studievaardigheden. Daarom hebben we ook het complete oefenpakket voor de Entreetoets besteld. Onze zoons hebben er iedere dag uit gewerkt en er plezier aan beleefd.”

fam. Van Zon uit Rhenen

”Onze zoon heeft in de kerstvakantie flink geoefend met de Cito-toets. Eerst alleen, later met vriendjes. Zelfs via Twitter en Whatsapp zijn ze ermee bezig geweest. Ik hoop dat het effect zal hebben, plezier heeft hij er in ieder geval mee gehad.”

Dries Segers

”In Singapore is het moeilijk om aan geschikt materiaal te komen, terwijl de Entreetoets en de Cito-toets er wel worden afgenomen. We waren dan ook erg blij met de mogelijkheid om het materiaal via internet te bestellen. Ook zijn we erg te spreken over de snelle service waarmee we met vragen werden geholpen. Zo zie je maar weer dat goede communicatie alle afstanden aanzienlijk verkort! Bedankt!”

Cynthia Wenen

”Wat ik persoonlijk een groot voordeel vind is dat we direct aan de slag konden. Zo hebben we het in het Pinksterweekend nog wat taken kunnen oefenen voor de komende week.”

Elly Zwiers

“Een groot nadeel van dit is dat het via de computer komt en ik uren ben bezig geweest om het te openen. Jammer.”

Martine Breker

”Onze zoon heeft goed geoefend. Hij heeft nu meer vertrouwen de toets te maken. We gaan hem volgende week veel steunen als hij de toets moet maken.”

Derya Yılmaz

Tooske, Daan & Nienke van zijderveld zei
Ook wij hebben fanatiek gebruik gemaakt van het oefenmateriaal dat jullie op jullie website hebben aangeboden. Nienke, onze dochter, is daarmee vol zelfvertrouwen de Cito-toets ingegaan en wat wij hoopten kwam uit. Ze had geen stress en scoorde hoger dan we hadden verwacht. We zijn er allemaal blij om dat we haar hebben laten oefenen.

21 mei 2013 12:38

Caroline Laagveen zei We gebruikten het materiaal vooral om studievaardigheden te oefenen, maar uiteindelijk het hele pakket! De opdrachten zijn duidelijk en goed uitgebouwd en een opbouw in moeilijkheid. Erg prettig dat we ook met extra boekjes san de slag konden!

23 mei 2013 12:22

agnese moreira zei in het weekend heeft onze zoon egon ge-oefend met jullie materiaal. vandaag begint bij ons de entree toets. hij is vanochtend vol vertrouwen naar school gegaan!

27 mei 2013 00:58

Irma Beekman zei Ilse is vorige week begonnen met oefenen van materiaal voor de Entreetoets, als haar eigen wens. Vandaag is ze vol vertrouwen naar school gegaan. Vanmiddag kwam ze terug en merkte ik niks meer van de stress die ze voorheen had. Als ouder ben ik gerustgesteld en weet ik zeker dat ze de laatste drie dagen ook vol vertrouwen tegemoet zal gaan. Het enigste wat ze nog lastig vindt is de tijd die ze voor de toets krijgt.

4 juni 2013 12:44

fam. Van der Velden, Rheenen zei Vorige week kwam de uitslag van de Entreetoets terug. Mijn zoon heeft een percentiel van 82 gehaald, waar ik erg trots op ben. Het oefenen heeft daarbij zeker geholpen.

17 juni 2013 00:37

Jilles zei Hoi, ik wilde even bedanken voor het oefenmateriaal
deze week heeft ons kind de toets teruggekregen en een hoge score gehaald waarover we erg trots zijn!

17 juni 2013 15:12

H. Flanken zei van de week kwam onze dochter erg trots thuis met de uitslag van haar entreetoets. ze heeft 76% gehaald en ziet groep 8 met vertrouwen tegemoet. we hebben met haar geoefend, vooral begrijpend lezen en spelling, want daar heeft ze altijd al moeite mee gehad.

18 juni 2013 01:57

Shirley zei Hallo, ik heb het oefenboekje voor de Cito-toets aangeschaft voor mijn dochter. Ze heeft het boekje meerdere keren doorgewerkt. Met studievaardigheden en begrijpend lezen vond ze het wel moeilijk. Wordt dit vak überhaupt wel gegeven op school?
Door te oefenen heeft ze de toets kunnen voorbereiden en ook dat kunnen oefenen dat niet wordt aangeleerd

21 juni 2013 04:42

Monica67 zei wij ervaarde ook problemen met Studievaardigheden want dat wordt bij ons op school ook niet gegeven. Daarom hebben we extra geoefend met de oefenboekjes, zodat onze zoon die stof in ieder geval gehad had.

25 juni 2013 23:00

Ruud ter Horst zei Beste Paul,
Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van jullie mooie materiaal. Rekenen, spelling, taal, studievaardig en begrijpend lezen hebben de revue gepasseerd. Allemaal om onze zoon voor te bereiden op de Entreetoets. Waar hij vorig jaar op dezelfde toets in groep 7 nog een percentiel scoorde van 17, scoorde hij nu 65. Het jaar overdoen en extra oefenen hebben duidelijk effect gehad.
Bedankt daarvoor!

26 juni 2013 14:44

Stefan van Os zei Fijn oefenmateriaal. Lekker om te kunnen printen wat we nodig hebben en taak voor taak te doorlopen.
Nu is het eerst vakantie, maar we hebben wel alvast het pakket voor de Cito besteld. Dan kunnen we daar in september mee verder!

2 juli 2013 12:45

Anoniem zei Het oefenen bleek succesvol voor onze oudste zoon. De jongste is er nu ook mee bezig, want die heeft volgend jaar de entreetoets.

3 juli 2013 00:05

J. Gerdan zei Gisteren de uitslag Entreetoets binnen: 78. Mooi percentiel, zijn erg tevreden. Oefenen heeft zeker geholpen. Nog anderhalve week doorwerken en dan genieten van een heerlijke vakantie!

9 juli 2013 21:41

Andrė Dijkshoorn zei Het schooljaar is vandaag weer begonnen, dus ik heb het oefenpakket voor groep 7 aangeschaft. Zo kan ik het in kleine porties aanbieden en wordt het straks geen race tegen de klok.
Maar als ik op internet kijk, zie ik geen datum voor de afname van de toets. Klopt het dat scholen hier vrij in zijn? Ik zou namelijk niet willen dat de toets straks onaangekondigd wordt afgenomen.

19 augustus 2013 15:37

Paul zei Beste André, bedankt voor je reactie. de data voor afname van de Entreetoets worden door scholen zelf vastgesteld. De Cito-toets staat wel vast.
Het is doorgaans niet zo dat de Entreetoets ineens uit de lucht komt vallen. Scholen informeren ver van tevoren wanneer de Entreetoets wordt afgenomen. Houd dus vooral nieuwsbrieven en dergelijke goed in de gaten. Mocht je direct willen weten wanneer de Entreetoets afgenomen wordt, dan kun je het beste de groepsleerkracht aanspreken.

23 augustus 2013 04:14

monique ooms zei Mooie oefeningen! We hebben dit heel goed kunnen gebruiken

9 september 2013 14:37

Monique en Hans zei Wij zijn erg blij met dit materiaal en hebben het goed kunnen gebruiken voor zowel de entreetoets als de citotoets.

9 oktober 2013 08:23

Monique en Hans zei Wij zijn erg blij met dit materiaal en hebben het goed kunnen gebruiken voor zowel de entreetoets als de citotoets.

9 oktober 2013 08:24

stefanie zei nu lekker in de herfstvakantie oefenen voor de cito-toets. twee taken per dag is genoeg en zelfs leuk. zelf steek ik er ook nog wat van op 🙂

23 oktober 2013 02:04

Christine zei Goed en uitgebreid oefenmateriaal. Zeker de extra’s hebben we leuk kunnen gebruiken. Aan de hand van deze toetsen hebben we al een aantal keer geoefend en is er genoeg stof voorhanden om de komende weken te oefenen. Mijn zoon ziet minder op tegen de Proefcito op school, omdat hij de stof nog eens dunnetjes overdoet en zijn herinneringen ophaalt.

27 oktober 2013 07:22

Henriette Maas zei Prettig te gebruiken materiaal. We hebben er in de herfsftvakantie me geoefend. Veel verschillende opgaven en heel veel strategieën die onze zoon alweer was vergeten. Niet alleen goed voor het oefenen met Cito, maar ook goed voor het herhalen van wat ze geleerd hebben op school.

8 november 2013 04:24

Tetou zei Door het oefenen van de Entree toets heeft mij dochter een goede score gehaald. Daarom gaan we nu ook oefenen voor de Cito toets. Handig materiaal dat we vaak hebben kunnen gebuiken. En een goede service = ook belangrijk!

8 november 2013 06:35

Thea de Bruijn zei Ik kan me hierbij aansluiten. Even wennen, maar wat een voordeel dat het digitaal leverbaar is. We hebben de taken studievaardigheden zo vaker dan eens kunnen oefenen. Volgende week wordt op school de Voorcito gehouden. Ik ben benieuwd hoe mijn zoon die ervaart na zoveel oefenen. Hij ligt er in ieder geval niet meer wakker van, dus dat doel is behaald.

13 november 2013 07:13

T. van Asdonk zei In de kerst vakantie geoefend met onze zoon met dit mooie uitgrbreide pakket. Veel opdrachten die we dank zij het extra oefenwerk extra konden oefenen.

2 januari 2014 03:13

rudy zei We hebben eheerlijk kunnen oefenen met dit oefenpakket. De Cito komt er nu aan, dus dat is mooi op tijd!

3 februari 2014 13:37

Demirtas zei Nog even voor de Cito geoefend de afgelopen weken. Komende week behandelen we de laatste vijf taken. Prettig werk en ook prettig nakijken. Wat fijn dat het zo snel beschikbaar is en wat een prima service van jullie! Als we dit eerder hadden geweten, waren we voor onze oudste dochter ook met dit materiaal aan de slag gegaan.

5 februari 2014 07:44

Harry van de Ven zei Bedankt voor dit uitgebreide oefenmateriaal. Zoals je vroeg laten we graag een reactie achter, want we zijn erg tevreden. Dinsdag kan onze zoon goed voorbereid aan de bak ;)!

8 februari 2014 05:23

Jeanette visser zei Na het matariaal voor de cito toets nu ook het materiaal voor de entreetoets (voor dochter) aangeschaft!

9 februari 2014 13:10

Miranda en Wim Hakstege zei We zijn erg blij met het cito oefenmateriaal dat we hebben besteld. We hebben veel geoefend en ook veel geleerd door de extra boekjes. Vandaag had onze zoon Mickey zijn eerste Citotoetsen en hij was er niet zenuwachtig voor. Hij denkt zelf dat hij de Cito-toets goed heeft gehaald.

11 februari 2014 13:33

Sander Heijkoop zei mooi oefenmateriaal voor de entreetoets

26 februari 2014 09:59

Marianne Timmermans zei Mijn zoon scoorde 548 op de Cito-toets! Helemaal geweldig, dank jullie wel!

23 maart 2014 14:40

Janine zei Super materiaal. Onze dochter heeft veel geoefend en 9 punten hoger gescoord dan op de proefcito. Nu kan ze met gemak tl gaan doen.

23 maart 2014 22:38

Herman zei Hallo allemaal, wij zijn echt heel erg blij dat we zo uitgebreid hebben kunnen oefenen met jullie materiaal. Vorige week kwam de Citoscore terug: 549! We zijn apetrots!

26 maart 2014 06:24

Tera zei Bedankt voor de hulp en het goede oefen materiaal voor cito. Ik heb het uitgebreid met mijn dochter behandeld.

28 maart 2014 04:23

Ellen zei Dit is erg fijn oefenmateriaal voor de citotoets!

29 maart 2014 08:36

Esmeralda Verdonk zei Ook wij hebben geoefend met jullie eindtoets oefenboek. Met resultaat! We zijn heel erg tevreden. Nu dit achter de rug is kan Max zich storten op zijn rol in de musical en het groep 8 kamp! Je kunt erover discussiëren wat je wil, maar oefenen helpt wel degelijk. Zeker als kinderen daardoor lekkerder in hun vel zitten en trots kunnen zijn op wat ze gedaan hebben.

31 maart 2014 09:51

Pim de Waal zei Over squla waren wij niet zo tevreden omdat het teveel speels was en het kinderen nauwelijks voorbereidde op de echte toets. Maar het oefenmateriaal van bureau bijles.nl heeft goed geholpen. Echte toetsen en duidelijke uitleg in de bijgevoegde extra boekjes.

2 april 2014 03:26

Yasmin Kula zei Goede hulpbladen om de entree te oefenen. Makkelijk te gebruiken en heel snel.

3 april 2014 12:45

Jacobijn van Aal zei bureau bijles heeft mooi oefenmateriaal ontwikkeld om zowel de entreetoets groep 7 mee te oefenen als de cito-toets van groep 8.

5 april 2014 03:06

gamze zei goede oefenboekjes voor spelling begrijpend lezen en studievaardigheden en het oefenen van de entreetoets

9 april 2014 11:31

Familie Stol, Roosendaal zei Beste,
We willen u in de eerste plaats van harte bedanken voor dit oefenmateriaal voor de Entreetoets en de Cito-toets. Wij bestelden in november het combinatiepakket en hebben met beide kinderen geoefend. Onze zoon heeft de Cito-toets in februari met succes gemaakt. Hij is toegelaten op de school van zijn keuze en heeft een mooi niveau weten te behalen. Nu richt hij zich heerlijk op de eindmusical en het schoolkamp. Onze dochter heeft over een week de Entreetoets. Daar is ze niet bang voor, onder meer dankzij uw oefenmateriaal. Wij hebben een aantal maanden met veel plezier en succes gebruik gemaakt van uw oefenboeken en willen u daarvoor hartelijk bedanken.

13 april 2014 08:13

Ruud zei prima oefenmateeriaal! bedankt paul!

18 april 2014 07:36

Frank Mackay zei Bij dit oefenmateriaal hebben we kunnen oefenen met onze jongen, heel goed. We zijn blij gedaan te hebben. Goed oefenboek.

22 april 2014 12:12

juf Inge zei Twee weken voor de meivakantie is bij ons op school de Entreetoets afgenomen. Ik heb als leerkracht veel ouders geadviseerd met jullie materiaal aan de slag te gaan. De kinderen die met jullie materiaal geoefend hebben, zaten lekker in hun vel en hebben de toets goed gemaakt (ik moet ze met de hand nakijken, omdat wij als school geen correctie van Cito afnemen). Volgend jaar zal ik bij de Entreetoets dus weer jullie materiaal aanprijzen.

28 april 2014 07:39

juf Inge zei Ik vergeet er trouwens bij te zeggen dat de extra oefenboekjes die bij het pakket zitten heel erg geholpen hebben om kinderen studievaardigheden eigen te maken. We hebben hier op school namelijk helemaal geen methode voor, behalve wat boekjes over informatieverwerking, maar dat is heel erg verouderd.

28 april 2014 07:40

Sonja van de leur zei Deze week neemt de school de entreetoets af en dankzij het oefenen is mijn zoon een stuk relaxter en komt hij vrolijk naar huis. Morgen nog even de laatste loodjes en dan vrijdag gaan ze op schoolreis.

7 mei 2014 11:09

Huib Spijker zei Erg plezierig oefenmateriaal.

13 mei 2014 13:15

Priscilla Prijs zei We hebben het oefenboekje voor de Entreetoets helemaal doorgenomen met onze dochter Vicky en daarna extra geoefend met de extra boekjes voor studievaardigheden en rekenen en we zijn erg tevreden met de uitslag. Het percentage wijst havo-vwo uit en dat geeft haar en ons een goed gevoel.

23 mei 2014 14:50

Tiny de Jong zei Hoewel we het introductiepakket voor de Cito-toets hebben gebruikt, wil ik u niet alleen voor het prettige materiaal bedanken. We hebben ook ontzettend veel gehad aan de artikelen op uw website. Alleen al het artikel met de 10 veelgestelde vragen heeft mijn vragen beantwoord, waardoor ik als ouder helemaal gerust gesteld werd. Een mooie website, die nog veel ouders hulp zal bieden! Ga er alstublieft nog lang mee door!

1 juni 2014 08:02

Paul Bergman zei Beste Tiny,
Dat is altijd goed om te horen! We zijn erg blij met je reactie. Net als voorgaande reacties voor ons een motivatie om nog een tijdje door te gaan!

1 juni 2014 08:05

bijlsma zei Fijn oefenmateriaal! Graag mee gewerkt.

9 juni 2014 13:08

Jasper Vriesekoop zei Score Entree net binnen. Percentage 87. Dik tevreden. Goed oefenboek. Nu kan de vakantie pas echt beginnen :).

26 juni 2014 12:03

Gea zei Dit is het beste oefenmateriaal dat ik heb kunnen vinden. Snel te gebruiken, compleet en bij vragen een uitstekende service. Voor de Cito-toets weet ik waar ik zijn moet!

29 juni 2014 10:24

Saida zei We hebben met eindtoets voor groep zeven geoefent . Bedankt voor het duidelijke matriaal en ook de uitleg

1 juli 2014 12:38

Van Klaveren zei nu de score binnen is tijd voor vakantie. zeker weten goede oefenboeken stuk voor stuk bijgedragen aan de score 87 procent. fijne vakantie!

7 juli 2014 14:37

Conita Zaer zei Nadat we extra legenden voor rekenen heeft onze meid een score van 542 gehaald, waar we echt heel trots op zijn. Na de zomer kan ze beginnen aan een nieuw avontuur: de Brugklas.

11 juli 2014 14:10

Jolanda Malik zei Afgelopen januari bestelde ik materiaal voor de Entreetoets op jullie website. Wat fijn dat ik direct aan de slag kon! Wij wonen namelijk op Jakarta (internationale school) en daar is het moeilijk om geschikt materiaal te verkrijgen.

13 juli 2014 08:46

Larbi Cakir zei Dankezij oefenen gaat ons dochter naar de school waar zij wildde. Dank u voor u tips voor te oefenen.

17 juli 2014 10:16

JW zei Geachte heer Bergman,
Bedankt voor het uitgebreide oefenboek. We hebben gebruik gemaakt van de dubbele aanbieding en in totaal 8 boekjes ontvangen. Hiermee heeft onze zoon – zwaar dyslectisch en geen ster in rekenen – veel zelfvertrouwen gekregen. Dat vinden wij nog belangrijker dan een goede toetsscore.
Meneer Bergman, bedankt!

7 augustus 2014 22:58

Darlene Willems zei Vorig jaar scoorde mijn dochter extreem laag op de Entreetoets. Ik heb uw boeken besteld en ben erg tevreden. Ze gaat volgende week weer voor het eerst naar school (groep 8) en ziet de proefcito met veel vertrouwen tegemoet.

11 augustus 2014 07:02

Darrel zei We hebben even getwijfeld
Maar toch het boek aangeschaft en zijn tevreden
Goede toetsen voor studievaardigheden en begrijpend lezen wat toch de moeilijkste toetsen zijn

20 augustus 2014 13:02

Remon zei Hallo Paul,
Goed om te zien dat je de website zo aan het vernieuwen bent. We hebben veel gehad aan jullie oefenboeken. Vooral de uitleg rondom taal en spelling heeft Chris verder geholpen. Bedankt voor je snelle reacties en hulp!

30 augustus 2014 05:37

 

Deze reacties stonden tot en met 2014 op een losse pagina. Sindsdien zijn de reacties voornamelijk onder de specifieke producten geplaatst, zoals: