Per mail worden er veel vragen gesteld. Ook in de reacties onder de berichten laten bezoekers veel vragen achter. Dat is mooi, want zo kunnen we onze best doen om zoveel mogelijk informatie te verstrekken. Maar om te voorkomen dat iedereen de moeite moet doen om een vraag in te dienen en af te wachten of deze beantwoord wordt, hebben we de meest gestelde vragen hier verzameld.

Over de Cito-toets

Is de Cito-toets verplicht?

Er is veel verwarring over de Cito-toets en of deze verplicht is. Op de vraag of de Cito verplicht is, is het antwoord nee. Scholen zijn echter wel verplicht om een centrale eindtoets af te nemen. Sinds 2015 is er namelijk een wet die dit voorschrijft. Scholen zijn zelf vrij om een toets te kiezen. In heel veel gevallen wordt wel gekozen voor de bekende Cito-toets, maar intussen zijn er ook andere soortgelijke toetsen op de markt. Het is logisch dat scholen toch de voorkeur aan de Cito-toets geven, want veel scholen hebben een leerlingvolgsysteem dat gebaseerd is op Cito.

Is de Entreetoets verplicht?

De Entreetoets is de toets die kinderen in groep 7 maken. Deze is niet verplicht. Wel kiezen veel scholen ervoor om de Entreetoets af te nemen. Aangezien deze aan het einde van groep 7 wordt afgenomen, dient de toets om alvast een advies voor het voortgezet onderwijs te kunnen formuleren.

Over Bureau Bijles

Ik heb betaald, maar ontvang mijn bestelling niet. Wat nu?

De betaling van onze digitale oefenpakketten vindt plaats via betaalprovider PayPro. Na betaling ontvangt u van hen een mail met daarin een link naar de producten. Het kan zijn dat deze mail in de map met ongewenste mail terecht komt. Controleer dit dus altijd. Ook komt het voor dat klanten per ongeluk een verkeerd mailadres invoeren, waardoor de betaling weliswaar plaatsvindt, maar het oefenboek naar een niet bestaand mailadres wordt verzonden. Als dit het geval is, kunt u ons een bericht sturen en maken wij het alsnog zo snel mogelijk in orde.

Zijn jullie oefenboeken ook in boekvorm leverbaar?

Toen we begonnen hadden we alleen maar digitale exemplaren van onze oefenboeken. Dit scheelde veel tijd (het was direct te downloaden), kosten (geen drukkosten) en papier, maar desondanks kwam vanuit ouders veelvuldig de wens om het materiaal ook in boekvorm beschikbaar te stellen. Intussen is dat gelukt. Via Pumbo.nl is ons materiaal te vinden. Klik op de links hieronder voor de oefenboeken.

De introductiepakketten voor de Cito-toets en de Entreetoets zijn enkel en alleen digitaal beschikbaar.