Escape Room in de klas

Denk je eens in… je leerlingen komen op een ochtend in hun lokaal. Ze gaan zitten en dan ineens doe jij de deur op slot en speelt zich een filmpje af op het digibord. Strekking: ze zitten opgesloten en hebben 1 uur om te ontsnappen.

Een escape room in je klas kan het beste uit je leerlingen naar boven halen (ook het angstigste, dus pas goed op hoe je dit inpakt). Denk aan samenwerken, cognitieve en sociale vaardigheden optimaal benutten, het internet gebruiken (digitale geletterdheid), outside the box denken… Kortom: allerlei vaardigheden die in de 21e eeuw vereist zijn.

Jij als leerkracht kunt je leerlingen op speelse manier uitdagen. En een escape room in elkaar zetten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Op Pinterest zijn genoeg ideeën te vinden, sloten en doosjes koop je bij de bouwmarkt of Action (desnoods bestel je ze online bij Alibaba). En de leerstof van de afgelopen periode kun je nog eens goed de revue laten passeren.

Hier en daar zijn al wat ideeën terug te vinden om een escape room zelf op te zetten. Wij denken graag mee en delen daarom de mogelijkheden met je.

 

Escape rooms van meester Henk

Meester Henk heeft tientallen escape rooms ontwikkeld. Deze kun je met je klas spelen via een digibord of in  groepjes op de computer laten doen. Het zijn digitale escape rooms, dus niet in real life te spelen. Desondanks kun je de inhoud natuurlijk wel van het internet plukken en fysiek maken. In dat geval helpen de escape rooms van meester Henk je al goed op weg.

Ga naar deze escape rooms

 

Escape the classroom

Een hele website over escape rooms voor in de klas vind je op deze website.  In principe krijg je er alles mee wat je nodig hebt om een spetterende escape room neer te zetten voor je leerlingen. Van materialen (zoals onzichtbare inkt) tot puzzelvoorbeelden. Helaas vind je hier geen kant-en-klare escape rooms, maar wel kun je de materialen gebruiken om de ideeën van meester Henk neer te zetten.

Bezoek de website

 

The Big Escape

FutureNL deelt op haar website “The Big Escape”, een kant-en-klare escape room die je in je klas kunt spelen. Zet de timer aan, doe de deur dicht en wacht tot je leerlingen naar buiten komen. Zij worden op allerlei fronten uitgedaagd! Zeer interactief en plezier is gegarandeerd.

Bekijk The Big Escape

 

Weet jij nog meer leuke escape rooms? We hopen dat je ze met ons wil delen, zodat wij dit artikel aan kunnen vullen! Laat zoveel mogelijk leerlingen genieten van mooie en leerzame escape rooms.

2 Comments

  1. Saskia april 10, 2019
  2. Arjen van der Lely april 29, 2019

Leave a Reply