Ontdek de 3 meest gemaakte fouten op de Cito-toets

3 Veel Gemaakte Fouten op de Cito-toetsDe Eindtoets van Cito bestaat uit zo’n 200 vragen, die gedurende drie ochtenden in april gemaakt worden. Sinds 2015 wordt de Eindtoets verplicht afgenomen. Verreweg de meeste scholen kiezen nog voor de Cito-toets, omdat zij ook leerlingen volgen middels het Cito leerlingvolgsysteem.

De Cito-toets roept jaarlijks veel vragen op. Ook in de media is er rond de afname altijd veel te doen over de Cito-toets. Bijvoorbeeld bekende Nederlanders die zeggen dat ze de toets moeilijk vinden.

Ieder jaar wordt er een nieuwe Cito-toets ontwikkeld. De vraagstelling in de Cito is vaak even wennen voor kinderen. Ze zijn het niet gewend om meerkeuzevragen te beantwoorden. Daarbij geven de gekozen antwoorden (niet alleen als ze goed zijn) een duidelijk beeld van het niveau van kinderen. Veel antwoorden zijn namelijk best logisch, maar desondanks fout. Hoe dat precies zit? We hebben het voor je uitgezocht en vertaald naar het boekje “3 Veel Gemaakte Fouten op de Cito-toets”. Wat blijkt namelijk? Ieder jaar komen dezelfde valkuilen op de Cito-toets terug. Bijvoorbeeld sommen die net iets verder door berekend moeten worden, of het strooien met onnodige trefwoorden op een vraag te kunnen beantwoorden.

De 3 fouten die het meest gemaakt worden hebben we omgezet in een leerzaam en gratis boekje. Wie die fouten eenmaal herkent, zal ze niet snel meer maken.

[sociallocker]Download het boekje hier[/sociallocker]

1 Reactie

  1. Bas van Stapelberg september 22, 2015

Reageer!