De educatieve website en programmeeromgeving van RoboMind is erg populair in binnen- en buitenland. Met deze website en programmeeromgeving krijgen kinderen het programmeren snel in de vingers. Het is nog verslavend ook!

 

Robot maken

Het gaat er biJ RoboMind om dat je een virtuele robot ontwerpt. Deze moet natuurlijk geprogrammeerd worden om precies te doen wat jij wil. Aan de hand van die verhaallijn worden de belangrijkste programmeermethoden en doelen bijgebracht. Ook worden er specifieke opdrachten gegegeven, waardoor het creatief en oplossend denken van kinderen worden geprikkeld.

 

ROBO programeertaal

Er zijn diverse programmeertalen, maar ROBO is speciaal ontwikkeld voor RoboMind. Het is een kleine taal die erg overzichtelijk is en geen voorkennis vereist. De overstap van deze taal naar de andere programmeertalen kan naderhand eenvoudig worden gemaakt.

 

Technieklessen

Robimind geeft zelf aan dat de lessen gebruikt kunnen worden in een techniekles binnen het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, maar ook in het beroepsonderwijs of het wetenschappelijke onderwijs. Wij zijn van mening dat de lessen buiten techniek vallen en gewoon kunnen worden ‘weggeschreven’ onder ofwel programmeren ofwel leren in de 21e eeuw.

 

Ga naar de website van RoboMind Nederland.