De Entreetoets 2014 komt eraan

Entreetoets 2014Met het verschuiven van de verplichte Eindtoets naar het einde van het jaar, zijn alle pijlen gericht op de Entreetoets, de Eindtoets in groep 7. De Entreetoets draagt al grotendeels bij aan het advies dat scholen geven voor het vervolgonderwijs, maar zal dat de komende jaren nog meer gaan doen. De Entreetoets oefenen helpt veel kinderen zich optimaal voor te bereiden voor deze belangrijke toets.

Entreetoets in groep 7

De Entreetoets in groep 7 zal een grotere rol gaan spelen bij het geven van advies door de basisschool. Waar voorheen de Cito-toets uitsluitsel kon geven, zal dat nu door de Entreetoets gebeuren met het verdwijnen van de Cito-toets naar later in het schooljaar (ergens in april, volgens de laatste bevestigingen). De Cito-toets is nog wel belangrijk, want deze toets zal het advies bevestigen. Een hogere score op de Cito-toets dan het advies van de leerkracht kan dus zorgen dat op het laatste nippertje nog van niveau gewisseld kan worden, en andersom.

Schooladvies, de Cito-toets en de Entreetoets

Wanneer we het hebben over het schooladvies hebben we over het niveau voortgezet onderwijs dat een kind gaat doen. Dit advies wordt door de basisschool gegeven. Vaak door de leerkracht in groep 8 (en vanaf nu ook die in groep 7), de intern begeleider en de directeur. Het schooladvies wordt gebaseerd op vier zaken, te weten: het leerlingvolgsysteem, de Entreetoets in groep 7, de Cito-toets in groep 8 en de werkhouding van het kind. Onderstaande afbeelding laat zien hoe zwaar de genoemde factoren wegen:

schooladvies cito

Met opzet staan er geen procenten bij, want per school kan de weging van de factor verschillen. Maar grofweg komt het meeste vanaf nu neer op het leerlingvolgysteem en de uitslag van de Entreetoets groep 7. De Cito-toets dient als bevestiging en de werkhouding kan helpen om knopen door te hakken.

Eindtoets groep 7 trainen

Veel ouders trainen voor de Entreetoets met hun kind. Dat kan helpen om deze optimaal voor te bereiden. Bureau Bijles heeft een uitgebreid pakket ontwikkeld, waarmee ruimschoots geoefend kan worden. Het materiaal biedt de volgende voordelen:

  • uitgebreid oefenen met taal, zoals begrijpend lezen en woordenschat;
  • volop oefenmateriaal voor rekenen, waarbij aandacht is voor alle benodigde strategie├źn zoals staartdelingen, breuken en procenten;
  • oefenen met studievaardigheden, waaronder kaartlezen, het hanteren van registers en het lezen van tabellen en grafieken;
  • bijgevoegd extra oefenmateriaal voor taal, rekenen met procenten en studievaardigheden;
  • dit extra oefenmateriaal is voorzien van heldere uitleg voor alle vakken.

Tevreden klanten gingen u voor

We doen onze uiterste best om het beste materiaal te bieden. Dat betekent dat we gebruik maken van oefeningen die de praktijk nabootsen, waardoor kinderen ook echt het gevoel hebben bezig te zijn met een Eindtoets. Zo nodig stellen we ons materiaal bij. In de afgelopen jaren zijn vele tevreden klanten u voorgegaan, zo mag blijken uit hun reacties.

entreetoets beste oefenmateriaal

Begin vandaag nog met de Entreetoets oefenen

Wilt u ook oefenen met het beste oefenmateriaal voor de Entreetoets? Wacht dan niet langer en bestel vandaag nog ons online oefenpakket. Daarmee ontvangt u de boekjes direct in huis, zodat u direct kunt beginnen.

entreetoets oefenen

 

Direct aan de slag!
(tijdelijk met flinke korting!)

of

Meer weten?

Reageer!