3 Moorddadige raadsels

Het is heerlijk om af en toe even na te kunnen denken over een raadsel. Voor kinderen is het goed om zich op die manier los te maken van de lesstof en “anders” te leren denken. Want vaak gaat het om een andere benadering of invalshoek om tot een oplossing te komen.

Deze moorddadige raadsels zijn geweldig om in de klas te doen, maar kunnen ook thuis worden opgelost. Bijvoorbeeld tijdens het eten of een autoritje.

Wie vindt als eerste de dader?

 

Het dode lichaam

Er wordt een lichaam gevonden onderaan een hoog gebouw. Het lijkt op zelfmoord. Toch gaat een detective op onderzoek uit.

De detective gaat naar de bovenste verdieping, opent het raam en gooit een muntje naar beneden. Dan gaat hij een verdieping lager en doet hetzelfde.

Ook op de onderste verdieping opent hij voor de zekerheid het raam en gooit hij een muntje naar beneden.

Eenmaal terug bij de andere agenten, weet hij het zeker. Het is geen zelfmoord, maar moord.

Hoe weet hij dat?

 

De begrafenis

Een jonge vrouw begraaft haar moeder. Tijdens de begrafenis ziet ze een jongeman die ze niet kent. Ze valt voor de jongen, maar kan hem niet meer vinden.

Een paar dagen later vermoordt de jonge vrouw haar zus. Waarom?

 

 

Het raadsel in het bos

Een oude man woonde alleen in een huisje in het bos. Op donderdagmorgen brengt de postbode de post. Hij ontdekt dat de oude man is vermoord. Hij belt de politie.

De politie vinden twee flessen melk, de krant van maandag, een catalogus, een ongeopende brief en een menukaart van een Italiaans restaurant.

De politie houdt vier verdachten aan: de postbode, de melkman, de krantenjongen en de eigenaar van het Italiaanse restaurant.

Wie is de dader?

 

 

Antwoorden

Het dode lichaam: Als het zelfmoord was geweest, had een van de ramen nog open moeten staan.

De begrafenis: Ze hoopt dat de jongen ook op de begrafenis van haar zus komt.

Het raadsel in het bos: de domme krantenjongen, want die hield na maandag op de krant te bezorgen omdat hij wist dat deze niet meer gelezen zou worden.

 

Weet jij nog meer moordraadsels? Laat die dan in een reactie achter!

2 Comments

  1. Lien april 24, 2019
    • Paul Bergman april 27, 2019

Reageer!