Thuisonderwijs groep 7

Heeft jouw kind thuisonderwijs op het niveau van groep 7 gekregen? Dat is dan een mooi teken, want de school doet er kennelijk alles aan om je kind onderwijs te blijven geven.

Natuurlijk vraagt dat wel het een en ander van jou als ouder. In dit artikel willen we beknopt en kort de belangrijkste aandachtspunten meegeven voor goed thuisonderwijs in groep 7.

Rekenen

Je zou kunnen zeggen dat in groep 7 de belangrijkste vaardigheden op het gebied van rekenen aangeleerd worden. Kinderen worden voorbereid op de laatste fase van de basisschool.

De rekenlessen zullen ongetwijfeld doorgaan, maar dan zonder de instructielessen van de meester of juf. Die moet je dus zelf gaan verzorgen of via Youtube op zien te sporen. Daar zijn heel veel instructiefilmpjes te vinden! Misschien heb je geluk en deelt de leerkracht van je kind al zulke filmpjes met je.

Wil je als ouder optimaal helpen bij het rekenen in groep 7? Lees dan de instructielessen goed door en maak ze jezelf eigen. Bij vragen kun je ook ons een bericht sturen. Wij streven er naar om vragen en antwoorden voor ouders te verzamelen.

 

Taal en spelling

Taal en spelling worden in groep 7 zeer intensief. Op het gebied van taal moeten kinderen goed kunnen begrijpend lezen. Deze vaardigheid wordt getest op de Entreetoets en de Cito-toets M7 en E7. Het is ook een belangrijke factor bij het geven van een schooladvies in het voortgezet onderwijs.

Wil je meer weten over begrijpend lezen? Lees dan ons artikel over hoe je begrijpend lezen goed kunt oefenen.

Bij spelling gaat er in groep 7 veel aandacht uit naar werkwoordspelling. Het vervoegen van werkwoorden (verleden tijd en tegenwoordige tijd met al haar uitgangen) staat hierbij centraal. Ook zinsontleding en grammatica spelen in groep 7 een belangrijke rol.

 

Creatieve vakken

Helaas worden de meeste creatieve vakken niet doorgezet. Hooguit volgt er een suggestie van de juf of meester om met knutselen, tekenen, drama of muziek aan de slag te gaan. Ons advies is dan ook om kinderen creatief te laten bezig zijn. Vooral omdat dit hen helpt mentaal sterker te worden en anders te gaan denken.

 

Cito-toetsen groep 7

Ouders in groep 7 maken zich vooral druk over de Entreetoets. Deze toets wordt in mei/ juni afgenomen (soms naast de E7-toets) en is een belangrijke graadmeter voor het eindadvies in groep 8.

Scholen die de Entreetoets niet afnemen baseren zich op die andere belangrijke Cito-toets: de E7-toets.

Wil je zeker weten dat je kind goed wordt voorbereid op beide toetsen? Dan adviseren we je ons oefenboek aan te schaffen. Het oefenboek voor groep 7 bereidt volledig voor op alle drie de Cito-toetsen in groep 7 (M7, E7 en Entreetoets) en geeft je als ouder een goed beeld van hoe je kind het doet.

Uitval kun je op tijd ondervangen, achterstanden voorkomen of bijwerken.

Impressie Entreetoets

Eindtoets Oefenen Groep 7

Wil jij oefenen met het Eindtoets Groep 7 oefenboek? Het oefenboek wordt al jaren naar tevredenheid gebruikt. Jaarlijks wordt het oefenboek volledig herzien naar de nieuwste toetsen. Je krijgt dus een relevant, praktisch en handig oefenboek in huis.

Wat ontvang je:

  • Duidelijke oefeningen voor rekenen, taal, begrijpend lezen, spelling, woordenschat, stellen en interpunctie;
  • De vraagstelling van de Cito-toetsen M7, E7 en de Entreetoets;
  • Een goed inzicht in wat je kind beheerst en wat nog extra oefening behoeft
  • Drie extra oefenboeken (voor als nog meer oefenen nodig mocht zijn)’.

We hebben het oefenboek voor groep 7 zowel digitaal als fysiek beschikbaar. Fysiek kun je ook nog kiezen om de drie bonusboeken achterwege te laten, waardoor het goedkoper wordt. Twijfelt u, of heet u vragen? Neem dan contact met ons op.

Digitaal (inclusief 3 bonussen)
€ 47
Meest complete oefenpakket
900+ unieke oefeningen
Inclusief 3 bonussen
Direct te gebruiken
Te openen op pc, tablet en eReader
Volledig up to date!
Inclusief antwoorden
Luxe werkboek (inclusief 3 bonussen)
€ 137
Meest complete oefenpakket
900+ unieke oefeningen
Inclusief 3 bonussen
Gebundeld in mooi werkboek
Volledig up to date!
Inclusief antwoorden
 
Luxe werkboek (zonder 3 bonussen)
€ 87
Uitgebreid oefenen
550+ unieke oefeningen
Gebundeld in mooi werkboek
Volledig up to date!
Inclusief antwoorden
 
 

Reageer!