3 manieren om je kind te helpen met tafels

Misschien wel het belangrijkste onderdeel in groep 4. De tafels. Kinderen moeten hier de basis van het leren rekenen onder de knie krijgen en sluiten dat vaak af met een tafeldiploma.

Als ouder (en leerkracht) moet je vooral niet denken dat het met een tafeldiploma ophoudt! De tafels gaan door tot in de middelbare school! Je hebt ze immers nodig voor tal van bewerkingen. De tafels zijn dus heel erg belangrijk.

Hieronder volgen drie manieren om je kind te helpen bij het oefenen van de tafels.

 

1 Tafels oefenen op het toilet

Een leuke bezigheid voor op het toilet: de tafels oefenen. Hang een grote poster met alle tafels op de deur en je kind zal vanzelf de tafels gaan oefenen (zeker als er op het toilet niets anders te doen is).

Klik hier om een leuke tafelposter te downloaden (speciaal voor op het toilet).

 

2 Aan tafel tafels oefenen

Even niks te vertellen tijdens het eten? Neem dan een paar tafels door! Overhoor elkaar kriskras door elkaar en doe zelf ook leuk mee. Voor je kind krijgt het oefenen van de tafels dan ineens een veel speelser karakter. Daardoor komt er minder druk op te liggen en zal het vanzelf beter gaan.

 

3 Tafels kaarten

Is het je al eens opgevallen dat een stok kaarten van 2 tot 10 loopt? Dat is natuurlijk ideaal voor het oefenen van de tafels! Haal de plaatjeskaarten (koning, koningin, boer, A’s en joker) eruit en schud de kaarten goed door elkaar.

Je kind en jij hebben ieder een stapel en leggen tegelijk een kaart open voor jullie neer. Wie kan de twee als eerste met elkaar vermenigvuldigen en het goede antwoord geven? Die krijgt beide kaarten!

Reageer!